4 Aralık 2010 Cumartesi

NİSSİR=CUDİ=AĞRI=DAĞ MI?

Zeitgeist’in Hz. Musa ve Hz. Nuh Hakkındaki İddiaları,Gelelim Zeitgeist’in Hz. Musa ve Hz. Nuh hakkındaki iddialarına; “Ve araklama devam eder. Nuh ve nuhun gemisi tamamen bir kültürden alınmıştır. Büyük tufan temasına antik dünyada çok rastlanır. Söz konusu temaya farklı zaman dilimlerinde 200 farklı yerde rastlanabilir.  Gene de bunun için çok gerilere gitmeye gerek yok. M.Ö. 2600 civarında yazılan Gılgamış Destanı’na bakmak yeterli.” [The Movie]

Burada Gılgamış Destanı ve ilgili notta şu ifade yer almakta; “Nissir Dağı: Bugünkü Irak ve İran sınırında, Rumiye Gölü’nün güneyinde bulunan yüksek dağlardan biri olsa gerekir. Bu yazma, İsrailoğulları yazmasından ayrılıyor.
İsrailoğulları yazmasına göre, Nuh’un gemisi, Ağrı Dağı’nın üstüne oturmuştur.
(Prof. Landsberger) Kur’an-ı Kerim’e göre de Cudi Dağı’na.”
Şimdi Gılgamış’a göre gemi Nissir Dağı’na, Eski Ahit’e göre Ağrı Dağı’na ve Kur’an-ı Kerim’e göre Cudi Dağı’na oturmuştur.
Soru 1: Zeitgeist  “Nuh tufanının” yaşanmadığını, salt bir hikaye olduğunu iddia ettiğine göre hiç değilse bu hikayeyi insanlığa hangi toplumun hediye ettiğine dair yalan yanlış da olsa bir tez ortaya atması gerekirdi. O ondan, bu berikinden arakladı, anladık ama anlamadığımız ve merak ettiğimiz husus “hikâyenin orijinali kime-hangi kültüre, aittir? Zeitgeist’te bu sorunun cevabı yok, aslında bunu düşünmenize de gerek yok! Araklanma safsatasına inanın yeter!
ZEİGEİST DÜNYADA HİÇ TUFAN YAŞANMADIĞINI İDDİA EDEBİLİYORMU? KESİNLİKLE DÜNYADA BİR ÇOK TUFAN HADİSESİ, SEL HADİSESİ OLMUŞTUR, ABARTILI ANLATMA SANATI ÇOK ESKİ BİR SANAT
GILGAMIŞ DEVRİNDE BİR TUFAN YAŞANMIŞ OLABİLİRMİ? OLABİLİR NİYE OLMASIN Kİ? YADA GILGAMIŞ NUHUN İSMİNİN SÜMERCE ANLAMI OLABİLİRMİ? OLABİLİR
GILGAMIŞ NUHUN İSA GİBİ EVRİLMİŞ/ÇEVRİLMİŞ/DEVRİLMİŞ BİR KOPYASI OLABİLİRMİ TAM TERSİNE SÜMERLER NUHUN HAYATINI KOPYALAMIŞ OLMASINLAR, KOPYALANAN EDEBİYAT SÖZLÜ EDEBİYAT OLDUĞUNDAN ASLINI BİR TÜRLÜ BULAMIYOR OLABİLİRİZ.
Soru 2: Zeitgeist’in araklama iddiasını varsayalım ve soralım; Gılgamış’taki Nissir Dağı Kitabı Mukaddes’e neden Ağrı olarak geçti? Cevap basit “araklamayı çaktırmamak için!” Peki, Kur’an’da neden Cudi Dağı olarak geçti? Diyelim ki bu da “araklamayı çaktırmamak!” için.  İyi de Mekke’de yaşayan Hz. Muhammed Türkiye’nin Şırnak ilinde bulunan Cudi Dağı’nı nereden biliyor? Niye Arabistan da bir dağ değil de Cudi Dağı?
BUNLAR AYNI DAĞIN FARKLI İSİMLERİDE OLABİLİR Mİ? OLABİLİR, NETEKİM İDİL İLE VOLGA AYNI NEHİRDİR, KİMBİLİR DAHA ÖNCELERİ YANİ GILGAMIŞIN YAŞADIĞI ÇAĞDA İSMİ NEYDİ, BİLEN VARMI? AMA AĞRININ YADA CUDİNİN O ÇAĞDAKİ ADI TAHMİNEN NİSİR OLABİLİR, OLMAYADABİLİR.
AMUDERYA-SİRDERYA TÜRKLER SEYHAN CEYHAN DİYORLAR ARAL GÖLÜNE AKAN NEHİRLER, AMA ADANADA DA SEYHUN-CEYHUN VAR BENZERİ BİR ÇOK DAĞ VE NEHİR İSİMLERİ SONRADAN GÖÇ EDİLEN YERLERDE ÖNCEKİNE BENZEDİĞİ İÇİN VERİLMİŞ, BALKANLAR AYNEN TÜRKMENİSTANDA VAR MESELA ZATEN BALKAN ORMANLIK YER DEMEK
DE ALLAHIN DAĞI İŞTE BU KADAR BÜYÜTMEYE NE GEREK VAR HER HİKAYEDE HER GERÇEKTE HER MASALDA BİR DAĞ İSMİ GEÇEBİLİR GEÇMELİ GEÇMİYORSA O ZAMAN BELKİ SORGULANMALI BURA NERE LAN DAĞ YOK DERE YOK BAŞKA GEZEGENDEMİ GEÇMİŞ BU HİKAYE DENMELİ
Aynı yerde Cudi Dağı ile ilgili dipnota bakalım; “Kur'an tefsirlerinde Cudi'nin Musul'a yakın bir yerde olduğundan bahsedilir. Bahsedilen dağ, bugün Cizre sınırları içinde bulunan dağ, günümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nin Şırnak ili sınırları içine düşmektedir. Şırnak ismi, "Şehr-i Nuh" anlamında çok eski bir isimdir. Cudi Dağı'nın eteğinde ismi "seksenler" anlamına gelen Heştan Köyü bulunmaktadır. Heştan köyünün Nuh tarafından kurulduğuna inanılır ve köyün ismi Nuh'un Gemisi'nde bulunduğuna inanılan seksen kişiye atfen böyle anılmaktadır”

1 yorum:

  1. Mekke'de yaşayan Hz.Muhammed, ticaretle uğraşan amcası Talip'in ticaret kervanlarıyla birlikle, Mezopotamya bölgesine gidip gelmekteydi. Yani bölgedeki Cudi dağını biliyordu ve Şam'da tanıştığı rahip aracılığıyla kutsal dinler hakkında çok şey öğrenmişti!

    YanıtlaSil