4 Aralık 2010 Cumartesi

BU İŞİN SONU NEREYE VARCEK

Zeitgeistin Amacı Nedir?
“Zeitgeist, Kuantum ve Kuran” isimli kitabın yazarlarına göre amaç; gerçeği örtmek. Şöyle ki ilk elden “dini” hedef almakla insanlarda bir “inkâr” psikolojisi oluşturulmak suretiyle belgeselin geri kalan kısımlarında anlatılanların da inkâr edilmesi amaçlanmış. Böylece Zeitgeist gerçekte sisteme hizmet ediyor olmakta. Bizce de Zeitgeist sisteme hizmet etmekte.
İki yönden:
1. Zeitgeist’in anlattıkları yeni bir şey değil. Özellikle Hıristiyanlık hakkında anlatılanlar akademik boyutta da halk boyutunda da yaygınlaşarak tartışılan ve bilinir hale gelen şeyler. Hıristiyanlıktaki bu gerçekleri gören insanlar “boşlukta” kalıyor; ya ateist oluyor ya da paganist. İşte Zeitgeist tam da bu noktada insanların “İslam” ile tanışmalarını engelleyip  paganist- ateist kitleler oluşturmak istemektedir. Addenum’un son bölümünde gerek sözlü ve gerekse –özellikle ve etkili bir şekilde- görsel olarak “bütün dinler” reddedilmiş.  Ki bu görsel anlatımla ateizm insanların bilinçaltına doğrudan doğruya “idealize” edilmekte.
Oluşturulan ateist-paganist kitlelerle kendilerinin de ifade ettiği gibi “dünyanın daha önce hiç görmediği büyüklükteki kitle eylemi başlatmak”. Oluşacak olan kaos ortamı sadece kendi tabirleri ile “beş bin dolarlık takım elbise giyen dünyanın gerçek teröristlerinin”  işine yarayacaktır.
Zeitgeist baştan sona çelişkilerle dolu; “toplumlar kurulmamıştır kendiliğinden oluşur” diyen birinin kendini “toplum mühendisi” olarak sunması pek de anlaşılır değil. Öyle görünüyor ki “dinler insanları yönetmek için icat edilmiştir” diyenler artık dinin yerine “teknolojiyi” koymak, insanları teknoloji ile yönetmek istemektedirler.
Teknoloji insanı mutlu kılacakmış! Teknoloji insanı mutlu kılamaz sadece “mekanik” boyutta insanın yaşamına kolaylıklar sunabilir. 
O ZAMANDA MUHAKKAK AZITIP SAPITIR İNSANOĞLU, AYRICA BU KOLAYLIK ZORLUĞU GÖRENLER İÇİN ANLAMLIDIR, GÖRMEYENLER İÇİN KOLAYLIK FALAN DEĞİLDİR ANLAMSIZDIR, KOLAYLIK MUTLU EDECEKSE BİR NESİL İÇİN GEÇERLİDİR ANCAK.
Ve daha da önemlisi teknoloji git gide insanın özgürlüğünü kısıtlayıcı bir hal almaktadır.
“Dinler insanları bölüp parçalar, kutuplaştırır” diyorlar. Oysa gerçek “tek olan hak dini” insanın bölüp parçaladığıdır. Ve işin daha ilginci, dinleri insanları kutuplara ayırmakla itham eden Zeitgeist’in kendisi de bizatihi bölücü ve kutuplaştırıcı hatta “çatıştırıcı”.  Zeitgeist şunu deseydi; “hangi dinden hangi etnik kökenden olursak olalım Venüs’te hep beraber yaşayabiliriz” daha tutarlı ve gerçekçi olurdu.
(KRALI/BAŞKANI KİM OLACAK SİZCE ?)  DÜNYA DEVLETİNİ ZİHİNLERE ÇAKMAYA ÇALIŞIYOR GİBİ, BIRRRAK DİNİNİ, BIRRRRRAK DİLİNİ, BIRRRRRAK KİMLİĞİNİ GEL BÜZE TESLİM OL YANİ BİRLİK OLALIM KEM KÜM, DİNSİZ,DİLSİZ,KİMLİKSİZ DÜŞÜNEBİLEN, GIDIKLAYINCA GÜLEN ORGANİZMALAR HALİNE GELECEK HERKEZ, TEKNOLOJİ İLE GIDIKLAMA MERKEZİNE GÖNDERİLEN SİNYALLERLE KIKIRDAYACAZ HERALDE. NE MUTLU NE MUTLU BİZE
PARA KİRLİ ORTADAN KALKSIN, EEE YERİNE NE İKAME EDİLECEK, KİMLERİN DİZGİNİNDE OLACAK İKAME EDİLEN ŞEY? EMEK,BİLGİ,PAY NASIL KRİSTALİZE EDİLECEK? ELEKTRONİK PARAMI ORTADAN KALDIRACAK PARAYI? ANA BİLGİSAYAR ZEİTGEİSTİN ELİNDEMİ OLACAK? ZEİTGEİSTİN BAŞINDA KİM OLACAK? 
DEVLETLERİ-MİLLETLERİ BÖL PARÇALA YÖNETLE OLMADI, ARAPLAR 15 TÜRKLER 10 SLAVLAR 15 VS VS PARÇAYA BÖLÜNDÜLER YETMEDİ, ŞİMDİ FERT FERT AYRILACAK KİMSENİN KİMSEYLE BAĞI YOK NE DİNDAŞI, NE DİLDAŞI YANİ MİLLETDAŞI, OLACAK KİMSESİZ KALACAK, İNSANLAR SADECE İNSAN OLACAK BEYİNLİ ORGANİZMA, BEYNİ ARTIK KÜLFET OLACAK ÇÜNKÜ BİR İŞE YARAMAYACAK, ÇALIŞSA NOLCAK ÇALIŞMASA NOLACAK, AL  SANA ZOMBİİİİİİ, AL SANA MANKURT
ZEİTGEİST HERŞEYİ HALLETMİŞ AMACI BİLE KALMAYACAK İNSANIN, MUTLU OLACAK EĞLENECEK FALAN FİLAN HERHALDE ZEİTGEİSTE KARŞI ÇIKANLAR GLADYATÖR OLARAK DÖĞÜŞTÜRÜLECEK ARENALARDA EĞLENCELER GINA GETİRECEK VE EĞLENDİRMEYECEK BİR SÜRE SONRA 
EMEĞİN OLMADIĞI TERİN OLMADIĞI ŞEYİN DEĞERİ AZALIR, TEKNOLOJİ HERŞEYİ HALLETTİĞİ İÇİN İNSANIN BAŞARDIĞI BİR ŞEY KALMAYACAK, HİÇ BAŞARAMAYACAK, KENDİNİ DEĞERLİ HİSSEDECEĞİ BİR ŞEYİ OLMAYACAK, HİÇ DEĞERLİ OLMAYACAK YANİ HİÇ DEĞERİNDE OLACAK VE KENDİNİ DEĞERSİZ HİSSEDECEK ARDINDAN DEPRESYON, MUTSUZLUK, UMUTSUZLUK
TARİHTE ROMADA BENZER BİR DÖNEM YAŞANMIŞ ROBOTLARIN YERİNE O ZAMAN HER ŞEYİ KÖLELER YAPARMIŞ, SAVAŞAN, BAŞARAN, YAPAN, EDEN HEP KÖLELERMİŞ YANİ YAŞAYAN KÖLELERMİŞ, İNSANLAR SONUNDA COZUTMUŞLAR, YEMEKTEN BAŞKA DERTLERİ ZEVKLERİ KALMAMIŞ ANLATILAN O Kİ PATLAYASIYA KADAR YİYORLARMIŞ, YER KALMAYINCA KUSUP YER AÇIYOR TEKRAR YİYORLARMIŞ, BÖYLE DEFALARCA KUSUP YİYEREK ZEVKLENİYORLARMIŞ
İNSANLARI GÜREŞTİREREK, DÖVÜŞTÜREREK BAŞLAMIŞ AMA ZEVK VERMEZ HALE GELİNCE BU SEFER BİRBİRİNİ ÖLDÜRMEYE ZORLAMIŞLAR GLADYATÖRLERİ
İNSANOĞLUNUN DOYMAZLIĞI GÖZARDI EDİLİYOR, HİÇ BİR ZAMAN HİÇ BİR ŞEY İNSANOĞLUNA YETMEYECEK, YETMEYECEK, YETMEYECEK.
MİKİMİZE, TUTUMUZA ELEKTRİK SİNYALLERİ GÖNDERİP ÜÇ BOYUTLU MAKİNELERLE İŞ TUTTURACAKLAR BELKİDE SEÇ BEĞEN AL KİMİ İSTERSEN, İNSANLAR İNSANLARLA İŞ TUTMAK YERİNE ÖNCE MAKİNELERE SALDIRACAKLAR İSTEDİĞİN KİŞİ, İSTEDİĞİN POZİSYON, İSTEDİĞİN HER NE VARSA YAPABİLİYON KİM NAPÇEK İNSANI, AMA SONUNDA ODA BIKTIRACAK ÇÜNKÜ DEĞERSİZ, ÇÜNKÜ PESPAYE, ÇÜNKÜ ALIŞILDIK OLACAK NİHAYETİNDE,
BİZE BİR ŞEYLERİ ANLAMLI KILAN NE? SEVDİREN NE? BENİ BEN YAPAN NE? BİZİ BİZ YAPAN NE? EĞER ARTIK BİZ BİR ŞEY DEĞİLSEK, HER ŞEYİ ROBOTLAR YAPIYORSA NOLACAK, 
HER ŞEY ANLAMSIZ, BEN ANLAMSIZIM, SEN ANLAMSIZSIN, SEN AYNISIN BEN AYNI, BEN KİMİM SEN KİMSİN,
Esas olan farklılıkları reddetmek değil, farklılıklara saygı duymasını bilmek olmalı. Galiba Zeitgeist’in öngördüğü Venüs toplumunda “farklılıklar olmayacak”; insanın “mide ve bağırsağa” indirgendiği tek tipleştirilmiş diyebiliriz ki köleleştirilmiş bir insanlık olacak.
Zeitgeist insanları seviyor ama aynı zamanda insanları “kendilerini dinlemezlerse” dünyanın yaşanmaz bir hal alacağından, diktatörlüklerin kurulacağından ve insanların köleleştirileceğinden bahsediyor.
Yani şunu diyor; bizi dinlerseniz dünyanız “cennet olur” ama bizi dinlemezseniz dünyanız “cehenneme döner”. Tabi burada biz dünyanızı cehenneme çeviririz diye “tehdit” etmiyor. Her ikisi de sizin “tercihiniz” ve “eliniz ile işlediğinizin” sonucudur diyor.
İşte şimdi Zeitgeist tıpkı Tanrı gibi davrandı.
Yaradan şöyle demiyor mu: Ey insan! Benim sözümü tutar ve iyi bir insan olursan dünyan da cennet olur, ebedi hayatın da,
Ve eğer benim sözümü tutmaz kötülük işlemeye devam edersen dünyan da cehennem olur ebedi hayatın da.zeigeist2
Yaptığımız her iş sonsuzlukta yankılanır; birine gösterdiğimiz bir güler yüz cennette bir gül olarak karşılar bizi. Birine attığımız haksız bir tokat ise cehennemde tutuşturulmuş odun kümesi.
Yani, yanisi şu ki cennet de cehennem de insanın bu dünyadaki eylemlerinin ebedi hayattaki karşılığıdır.
Ve Yaradan insana hep seslenmiştir: Ey kulum! Ecel kapın çalıp, ölüm meleği karşına durup, artık vakit doldu demezden önce af dilersen, beni affedici olarak bulacaksın.
Sanal Sihirbaz
“Ve Hz. İsa; Luke 22-10’a göre havarilerin; ‘senden sonra bir dahaki paskalya nerede olacak diye sormaları üzerine’ İsa, ‘bir şehre gireceksiniz orada elinde testi ile su taşıyan bir adam göreceksiniz. Onu takip edin ve gireceği eve girin’ diye cevap verir.”
Zeitgeist’e göre burası astrolojik bir alegoridir. Oysa bu ifade gerçeğe işaret etmektedir;
İnsanlara su dağıtan adam Hz. Muhammed,
Ve onun girdiği ev Kâbe’dir.
Kâbe; inanan insanlar için toplanma yeridir,
Ve Kâbe’de yerine getirilmesi gereken görevlerden biri,
Hacılara “su dağıtmak” olan “sikaye”dir.
Hz. Muhammed vakti saatinde çıkarıldığı Mekke’ye,
Yeniden ve galip olarak döndüğü zaman,
Kâbe’nin görevlerinden “sikaye”yi (su dağıtıcılığını) üzerine aldı,
İşte insanlara su dağıtan adam Hz. Muhammed,
Ve onun girdiği ev Kâbe’dir.
O Kâbe ki dünyanın “altın oran” noktasıdır. 
SU DÖKEN ADAM, İNSANLARA ABDESTİ ÖĞRETEN ADAMDIR O HALDE, İNSANLARA TERTEMİZ OLMAYI ÖĞRETEN ADAMDIR O ZAMAN, KEVSERİN BİZE VERİLMEK ÜZERE KENDİSİNE VERİLDİĞİ ADAM,
Zeitgeist antik toplumlardaki “sihirbaz”ın modern versiyonudur. Sihirbaz gerçeği çarpıtan kişidir, Zeitgeist de gerçeği sanal ortam da çarpıtan “sanal sihirbazdır”.
Bu gün yeryüzünde bir tek “Kur’an” nüshası vardır ve son peygamberin hayatı tarihçiler tarafından en ince detayına varana kadar kaydedilmiştir.
Eğer böyle olmamış olsa idi eminiz ki Zeitgeist Hz. Muhammed için de aynı astrolojik uyarlamayı yapardı.
Ama Kuran’ın safiyeti, Hz. Muhammed’in kayıtlara geçmiş hayatı, gerçekleştirdiği büyük devrim “burada” iken Zeitgeist çaresizdir.
Sonsöz
“Gerçeği otorite olarak kabul etmek yerine otoriteyi gerçek kabul edenler için bu çok zor olmalı.” [The Movie]
İşte bu ifade doğru; yanlış olan ise Zeitgeist iddialara inananların bu ifadeyi “dogmalaştırması”.  Öyle ki Zeitgeist iddialara “inanan” birine; “sen bir hakikate inanmıyorsun, bir yalana kanıyorsun” dediğiniz anda size yukarıdaki dogma ile karşılık verecektir. Kendisi gerçeği otorite olarak kabul ettiği için gerçeği görmüş, siz ise hala “otoriteyi gerçek olarak” kabul ettiğiniz için gerçeği göremiyorsunuz!
Bu cümle Zeitgeist iddialara inanan kişiler için Hasan Sabbah’ın haşhaşıdır.
Zeitgeist’e göre dinler insanlara masallar anlatmış ve onları bir  “ütopya-cennet-” vaadi ile kandırmıştır.
Soru şu: Ya Zeitgeist’in “Venüs projesi” ve anlattıkları neyin nesi?
İnsanları uyutmanın en güzel yolu onlara “gerçekler” eşliğinde ninniler söylemektir.
Tıpkı Zeitgeist’in yaptığı gibi.
BİRİLERİ DÜNYANIN KRALI OLMAK İSTİYORLAR, DÜNYAYI BİRLEŞTİRİP BAŞINA GEÇMEK İSTİYORLAR, AMA FARKLI DİNLER VE DİLLER VE KÜLTÜRLER BUNA ENGEL OLUYOR, DİNLERİ YOK ETMEKLE BAŞLIYORLAR İŞE, SONRA DİLLER VE KÜLTÜRLER YOK OLDUĞU ZAMAN İSTEDİKLERİ ORTAMI BULACAKLAR, BİRBİRİNDEN KOPMUŞ, FARKLILIKLARI SİLİNMİŞ, KİMLİKSİZ, KİŞİLİKSİZ, ALGISIZ, AMAÇSIZ, BEYİNE GEREĞİ OLMAYAN ORGANİZMALAR SÜRÜ HALİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR, ARTIK İSTEDİKLERİ GİBİ GÜDEBİLİRLER,  HİÇ BİRİNİN AMACI YOKTUR, BAŞARISI YOKTUR, MUTLU DEĞİLDİRLER SADECE ONLARI GÜDEN ÇOBANLARININ AMACI VARDIR, BAŞARISI VARDIR, MUTLUDUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder