4 Aralık 2010 Cumartesi

21 YY DA DÜNYADA 12 İNANANI OLAN HANGİ İNSANI TANIYORSUNUZ?

“Öldükten sonra tekrar dirilen herkesin gözü önünde cennete yükselen ve ona bağışlanan mucizeleri gerçekleştiren bir adamın tarihi kayıtlara geçmesi gerektiğini düşünebilirsiniz.  Ama geçmedi çünkü kanıtları incelediğinizde İsa figürünün gerçekte var olmadığı açıkça oraya çıkmaktadır.” [The Movie]
İsa’nın hangi tarihi kayıtlata geçmesini bekleyebiliriz ki. Karşımızda hiç değilse eli kılıçlı üç beş bin taraftarı olan ve içinde yaşadığı devlete baş kaldıran bir savaşçı yok.
Televizyonun, internetin, gazetenin olduğu bir dönemden bahsetmiyoruz! Bu gün olduğu gibi sokaktaki hemen herkesin okuma yazma bildiği bir dönemden de bahsetmiyoruz! Okuryazarların daha ziyade “din adamları” olduğu bir dönem!
Sadece 3 yıl kadar görev yapmış ve kendisine sağlığında sadece 12 kişinin inanmış olduğu biri hakkında söz konusu toplumsal gerçekler göz önünde bulundurulduğu zaman tarihi bilgi ve belgenin olmaması çok da şaşılacak bir durum değil.
Şimdi; bir Müslüman şunu der: Hz. İsa Allah’ın insanlara gönderdiği peygamberlerden biridir. Kendinden önceki diğer bütün peygamberler gibi o da insanları; “bir olan Allah’a iman etmeye” çağırmıştır. Kendisi ve sadık havarilerinin ölümünden sonra tebliğ ettiği din, birçok pagan inanç ve ritüellerle tahrif edilmiş, kendisi de mitleştirilmiş ve ilahlaştırılmıştır.
Zeitgeist ise şunu diyor; İsa isminde biri yaşamamıştır. İsa güneştir, olmadı Zodiac çaprazındaki balık burcudur. Bu burç 12 burçtan biri olduğu için hem de havarilerden biridir!
Yani İsa hem güneştir hem balık burcu! Balık burcu hem İsa’dır hem havari! Öyle ise İsa; hem güneştir hem balık burcu hem de havari!
Tercih sizin istediğiniz yargıya “inanırsınız”… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder