4 Aralık 2010 Cumartesi

DOĞUDAKİ YILDIZ KAYNAKLARDA YOK

Zeitgeist:Doğumu, doğudaki bir yıldızla birlikte meydana gelmiştir. 3 Kral yıldızı takip etmiş, Horus’u bulmuş ve bu yeni doğmuş kurtarıcıyı süslemişlerdir.
Hiçbir kaynakta böyle birşeye dair sağlam veri yok. Film, bu bilginin kaynağını; Gerald Massey’e dayandırıyor. Luxor tapınağında; İsa’nın hikayesine benzer olayların geçtiği iddiasını şuradan izlemek mümkün.
Luxor’da, Hristiyanlık’ınkine benzer hikayeler var ama, bu iddia edildiği gibi tamamen benzerlik taşımıyorlar.
Dolayısıyla bu iddia da sağlam değil. Bizim burada tartışdığımız asıl konu filmin verdiği bilgilerin ne kadar doğru olduğu.

xxxxx

Doğumunda doğuda parlak bir yıldız vardı ve doğduktan sonra üç kral gelip yeni doğan bebeğe hediyeler getirdi- saygılarını sundu.
İsis Horusu emzirirken
İsis Horus'u emzirirken
İsa’nın doğumunu anlatan “Nativity” adı verilen hikayenin Luxor tapınağındaki hiyerogliflerde olduğuna dair iddialar şurada ele alınıyor. Özetle Luxor’daki hikayenin Hrıstiyan hikayesine benzerlikleri var, ancak filmin kaynağını aldığı Acharya S’in (Massey’e dayandırarak)  iddia ettiği gibi 100% örtüşen bir benzerlik sözkonusu değil. Buna ek olarak İncil’deki hikayede İsa’nın doğumuna 3 “bilge adam-kral” (maji) geldiği de geçmiyor. İsa doğduktan sonra (ama hemen sonra anlamı değil, belirsiz bir zaman sonra)  gelen bir grup (sayısı belli değil) bilge adamdan bahsediliyor. Alıntı yaparsak :
İsa, Kral Hirodes’in devrinde Yahudiye’nin Beytlehem kasabasında doğduktan sonra bazı yıldızbilimciler doğudan Kudüs’e gelip şöyle dediler: «Yahudilerin kralı olarak doğan çocuk nerede? Doğuda O’nun yıldızını gördük ve O’na tapınmaya geldik.»

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder