4 Aralık 2010 Cumartesi

BABA OSİRİS YAW

Zeitgeist:Diğer yandan İsa karakterleri, edebi ve astrolojik olarak Mısır Güneş Tanrısı Horus’un tamamen kopyasıdır.
Örneğin, Mısır’daki yaklaşık 3500 yıllık Luxor Tapınağı’nın duvarlarında; bakire gebeliğini, Horus’un doğum ve kutsanmasını gösteren resimler vardır.

Resimler, Thaw’un bakire İsis’e Horus’a hamile kalacağını söylemesiyle başlar, daha sonra kutsal ruh Nef bakireyi hamile bırakır, bakire doğum yapar ve bebek kutsanır.
Bu hikaye İsa’nın hikayesiyle tamamen aynıdır. İsa ve Horus arasındaki benzerlik inanılmazdır.
Aslında burayı tekrar incelememize gerek bile yok. Horus’un(ve bahsi geçen diğer karakterler Dionysus, Attis, Krişna ve Mitra’nın) İsa’yla herhangi bir şekilde benzemediğini, filmin iddialarının yalan olduğunu daha önce açıkça anlatmıştım. (Osiris-İsis-Horus ailesinden bile bu anlaşılır.)

Osiris, Horus, İsis
Öte yandan filmin, Acharya S’e dayandırmış olduğu “doğum anlatan resimleri” incelemek istersek; bu resimler her firavunun doğumunda tekrarlanan bir şeyi anlattığı belirtiliyor. Resimdekiler İsis ve Horus değil. Buradaki iddialar önceden de yalanlanmış bir şey. Ateist olan antik tarih üzerine eğitimli Richard Carrier, olayı 2004’te yazmış olduğu yazısıyla anlatmış.
Yazı; karakterlerin bir çoğunun yanlış verildiğini, karakterlerdeki bazı özelliklerin birbirlerine karıştırıldığını, benzerliklerin olduğunu ama bunların bahsedilen şekilde tıpa tıp olmadığını, herhangi anormal bir doğum(cinsel ilişki haricinde) olmadığını, bu resimlerin altında zaten konuyu anlatan yazıların da bulunduğunu, aynı zamanda Tanrı Amon ile oğul Amenophis ilişkisinin, İsa-Baba ilişkisine benzediği de anlatıyor.

Amon
Bunca anlattıklarımızdan sonra bu iddianın üzerinde pek de düşmememiz gerektiğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder