4 Aralık 2010 Cumartesi

KABUL HRİSTİYANLIK GERÇEĞE DAYANMAZ

Zeitgeist:Kaba olmak istemiyoruz, ama gerçekçi olmak istiyoruz. Kimsenin duygularını incitmek istemiyoruz, ama anladığımız ve doğru kabul ettiğimiz konularda bilimsel açıdan gerçeği bulmak istiyoruz. Hristiyanlık gerçeğe dayanmaz.
Bilimsel? Bu mu bilimsel? Filmin kaynakları, ifadeleri, bilgileri bile birbirleriyle çelişki içinde. Madem kaba olmak istemiyor, ne diye yalan yanlış, çarpıtmalı bilgiler veriyor anlamadım?
Tamam, “Hristiyanlık gerçeğe dayanmaz” düşüncesini sonuna kadar ben de kabul ediyorum; hiçbir din gerçeğe dayanmaz. Ancak, filmin takındığı tavrı göz önüne alırsak(2. bölümdeki yalanları da buna ekleyelim); bence köktendinci yobazlığından çok bir farkı yok. Bir de filmin ismi(Zeitgeist) Almanca, “Zamanın Ruhu” anlamına geliyor.
Hoş, gerçi hakikatten de zamanın ruhu: Çünkü, bu zamanda öyle paranoyacılık, komplo teorisyenliği, okültçülük, dezenformasyonculuk arttı ki, bu film de “Zamanın Ruhu”nu yansıtıyor. Günümüzde insanlar öyle komplo paranoyasına daldı ki, sonu nereye gidecek tahmin edemiyorum. Dezenformasyoncular da bunlara yeteri kadar(hatta fazlasıyla) destek oluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder