4 Aralık 2010 Cumartesi

HORUSUN SÜLALESİ TANRI

Horus’un hayatında sadece Babası(Osiris) değil, Annesi, Eltisi, Kayınçosu, Yengesi, Halası, Amcası vs. hepsi Tanrı idi.
Pagan inançlarında bir değil, iki değil, yüzlerce hatta binlerce Tanrı vardır.
Mesih İsa’nın fiziksel olarak asla bir babası yoktu. İsa’ya Tanrı oğlu denilmesi tamamen manevi ve mecazi bir anlam taşımaktadır.
Azize Meryem’in eşi Yusuf ise bir insandır.
Horus’un babasının Tanrı olmasının, Mesih İsa ile benzerlik gösterdiğini söylemek mantığa aykırıdır.
Çünkü zaten Horus’un sülalesi Tanrı idi, Babası olan Osiris’inde Tanrı olması gayet normal değil mi?

Kuzen, Kardeş Anubis
Anubis, Eski Mısır mitolojisine göre, Nephthys ve Seth'in (bazı efsanelere göre Osiris ve Isis'in) oğludur. Çakalların mezarlar etrafında dolaşması nedeniyle çakal başlı Anubis ölümle beraber anılır. Ölen Osiris'i mumyaladığı için mumyalama tanrısı olmuştur. Görevi tüm ölüleri korumak ve yüceltmektir. Bu yüzden mumyalamayla görevli kişiler Anubis maskesi takarlar. Ölen kişi diğer dünyada yargılanırken Anubis ona yardım eder. Anubis diğer dünyada ölülerin koruyucusu ve ölüler kentinin efendisidir. Anubis tanrılar arasında en korkutucu olanıdır Ölüleri tekrar hayata döndürme gibi bir özelliği de olduğu sanılmaktadır. Yüzünde bir çakal ısırığı vardır.

Hala,Teyze,Yenge Nephthys
Neftis, Nephthys ya da Nebt-het, Mısır tanrıçalarından biridir. Orta Mısır'da tapınılmaya başlanmıştır. İsminin manası Evin lady'si demekti ancak bu bildiğimiz ev değil güneş tanrısı Horusa bağlı olan gökyüzü kısmı anlamına geliyordu.
Eski mısırda Seb ve Nut'un kızlarıydı. Set, Osiris ve İsis'in kız kardeşleriydi. Kötü bir tanrı olan Seth'in karısı olarak da tapınılırdı. Her manada İsisin tersi idi. İsis doğum, büyüme ve gelişmeyi temsil ederken Nephthys ölüm, yokolmayı temsil ediyordu.
Osiris'in yeniden doğuş efsanesinde Osiris'in tarafını tutmuştur.

Amca,Dayı,Enişte Seth
Set ( ayrıca Sutekh , Seteh , Seth olarak da bilinir ama orijinal kullanımı SET 'tir. ) Mısır mitolojisinde bir tanrı. Aşağı (kuzey) Mısır kralı kabul edilir. Bir eşeği anımsatan kırmızı saçlı ve büyük kulaklı bir hayali hayvan olarak temsil edilir. çorak çöller onunla anılır, aynı zamanda bereketli Osiris'in anti-tezidir. . Yunanlılar, bu tanrıyı Typhon olarak görürler.

Karısı Hathor
Mısır mitolojisinde en önemli tanrıçadır. Hathor (Mısır dilinde Horus’un evi anlamında) samanyolu galaksisinin kişileştirilmesini temsil eder. Galaksimiz dünyadan ışıklı bir spiral şeklinde göründüğü için eski Yunan ve Latin dillerinde olduğu gibi İngilizce’de de “Süt gibi Yol” anlamına gelen Milky Way olarak adlandırılmıştır. Hathor bazı figurlerinde memelerinden süt akan ilahi bir inek olarak çizilir. Hathor en eski tanrıçalardandır.

Oğulları
Amset: Horus'un oğlu. Ölülerin karaciğerlerinin koruyucusudur ve Tanrıça İsis tarafından korunur.
Hapi: (Hapy) Horus'un oğlu. Ölülerin ciğerlerinin koruyucusudur ve Tanrıça Nephthys tarafından korunur.
Duamutef: Horus'un oğlu. Ölünün midesinin koruyucusudur ve Tanrıça Neith tarafından korunur.

...... uzar gider

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder